תפוחי אדמה בריאים וידידותיים לירידה במשקל?

תוכן עניינים

תפוחי אדמה יכולים להיות טעימים אך גם בריאים וכן לסייע לירידה במשקל.
עם התודעה הגוברת לשמירה על אורח חיים בריא. צריכת תפוחי אדמה ירדה בהדרגה, אך באופן ניכר. לאור האינדקס הגליקמי הגבוה בירקות השורש, רבים החלו לסלק אותו מהתזונה שלהם. אנשים עברו לתזונה דלת פחמימות המורכבת מירקות עלים ומזונות עמוסים בחלבון. תפוחי אדמה מכילים פחמימות החיוניות לשמירה על אנרגיה בגוף ולחיזוק המוח, הכליות, שרירי הלב ומערכת העצבים המרכזית. עם זאת, עודף הפחמימות בתפוחי אדמה עלול להזיק לבריאות. מומחים מצאו דרך להפוך תפוחי אדמה בריאים וידידותיים לירידה במשקל. בואו נסתכל על ניסוי שנערך כדי להוכיח את תהליך הפחתת הפחמימות הזה.

ניסוי שנערך על תפוחי אדמה

מחקר מפורט נערך על 13 נבדקים בריאים. הוצגו לפניהם ארבע ארוחות שכללו תפוחי אדמה טריים, תפוחי אדמה מבושלים או קרים, תפוחי אדמה מבושלים ומאוחסנים עם חומץ או לחם מחיטה לבנה, תפוחי אדמה טריים מבושלים ותפוחי אדמה מבושלים וקרים.

תפוחי אדמה מבושלים שונים אלה כללו 20 פחמימות וניתנו לארוחת בוקר ולאחר מכן בוצע צום בן לילה. דגימות דם נלקחו במרווחי זמן שונים, העמידות של תפוחי אדמה המאוחסנים בקירור עלתה מ-3.3% ל-5.2%. ואילו העמידות של תפוחי אדמה קרים בתוספת חומץ ירדה ב-43% וב-31%.
הבדל של 28% נראה בתפוחי האדמה המאוחסנים בקירור בהשוואה לתפוחי האדמה הטריים המבושלים.

תפוחי אדמה ממלאים תפקיד בצלחות שלנו ובירידה במשקל?

אכילה בריאה ומזינה היא כלל שכולם חייבים לדבוק בו, אך חשוב לבצע מספר שינויים בתזונה. בטטה נחשבת לחלופה בריאה יותר, בעלת ערך תזונתי רב יותר.

תפוח אדמה מעולם לא נחשב כ"בריא" או "ללא שומן", אך הוא מרכיב חיוני במיוחד במטבחים ההודיים. אפשר להתענג על תפוחי אדמה בכל צורה שהיא. אפשר לאפות, למעוך, להרתיח או אפילו לטגן באוויר. שימוש במטגן אוויר הוא הטרנד האחרון בבישול שנוסף כמעט למטבח של כולם.

באיזו צורה יש לצרוך תפוחי אדמה?

ניתן לחלק את תפוחי האדמה באופן כללי לשתי קטגוריות – שעווני או עמילני. תפוחי אדמה על בסיס עמילן הם מאוד קרמיים במרקם. ניתן לצרוך תפוחי אדמה עמילניים בצורת פירה או אפויים. תפוח אדמה שעווני עדיף לצרוך בצורה מבושלת. ניתן להשתמש בתפוחי אדמה על בסיס שעווני גם בזמן הכנת הסלט. מומלץ להוסיף חומץ ומעט מלח כשהמים רותחים בזמן הכנת הסלט אם השתמשתם בתפוחי אדמה, כדי שתפוחי האדמה לא יאבדו את צורתם ויישארו יציבים. מרתיחים את תפוחי האדמה 30 דקות לפחות, מוסיפים חומץ ומלח במהלך הדקה ה-13 לבישול.

יתרונות השימוש בחומץ וירידה במשקל

חומץ מסייע בדילול קליפות תפוחי האדמה. בנוסף לכך, התכונות החומציות של החומץ יכולות לפרק את הפקטין בתפוחי אדמה במהירות רבה. לחומץ יש גם כמה יתרונות בריאותיים מכיוון שהוא מוריד את התגובות הגליקמיות והאינסולינמיות של הגוף.

הוספת חומץ ואחסון הסלט במקרר יכולים לעזור מאוד בהפחתת האינדקס הגליקמי. אפשר גם להוסיף לסלט בצל, בצל סגול, עירית ואורגנו כדי להפוך אותו למענג, בריא ומפנק יותר.

מאמרים נוספים :

תוכן עניינים

מאמרים נוספים: